top of page

Zin om dit collectief project te steunen?

OPROEP NAAR COÖPERATORS


Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op en/of klik hier

Vin du Pays de Herve ontstond in 2017 en verzamelt meer dan 800 coöperanten die ruim 1.000.000€ investeerden. Met dit geld plantte we 8 hectare wijnstokken (40.000 planten) en werd een wijnmakerij gebouwd. De eerste vier oogsten in onze geschiedenis zijn achter de rug. De jaargangen 2020 en 2021 zijn uitverkocht, we kopen nu de jaargang 2022. Kijk in onze shop.

Capture d’écran 2021-05-08 à 13.40.56.png
Capture d’écran 2021-05-08 à 13.41.04.png
Capture d’écran 2022-09-28 à 10.11.45.png
Capture d’écran 2023-02-08 à 13.18.37.png

Vin de Pays de Herve is een CVBASO = een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk. Zij heeft de ambitie om:

- een wijngaard van 10 ha in het Land van Herve te creëren

- een kwaliteitswijn te produceren in volle respect van het milieu (geen pesticiden) en alle belanghebbenden (klanten, werknemers, buren, onze kinderen en onze planeet)

- een wijnmakerij te bouwen, niet alleen een plek die essentieel is voor wijnbereiding, maar ook een plek voor vergaderingen en opleidingen

- de vele eetproducten die in het Pays de Herve geproduceerd worden met de wijn te vervolledigen

- mensen in de teelt- en voedselverwerkingstechnieken te scholen

- projecten, uitwisselingen of netwerken te ondersteunen (en soms initiëren) op het valk van sociaal leven, economie, cultuur, milieu, arbeidsintegratie of levenslang leren

- een lokale speler te worden in de ontwikkeling van de sociale economie en de milieubescherming.

De statuten van deze CVBASO zijn beschikbaar door HIER te klikken.

De goedkeuring van de Nationale Raad voor de Coöperatie werd op 16 oktober 2017 verleend en in het Belgisch Staatsblad op 24 oktober 2017 gepubliceerd : een exemplaar is beschikbaar door HIER te klikken.

Waarom een coöperatieve vereniging met goedkeuring bij de Nationale Raad voor de Coöperatie (NRC) en met Sociaal Oogmerk (SO)? Door HIER te klikken, stellen we een tabel voor met de verschillen tussen elke vorm van coöperatieve vereniging.

"Is er geen gelijkenis tussen dit project en de coöperatie "Vin de Liège" ? Jawel, natuurlijk ! Dat is dezelfde aanpak. Deze coöperatie is uiterst succesvol en "hoopt navolgers te doen ontstaan". Het is in hun visie geschreven.

 

Zijn we concurrenten? Neen, we zijn van mening dat er ruimte is voor andere wijnproducenten.

Capture d’écran 2021-02-15 à 12.42.54.

En we zijn biologisch gecertificeerd, waarom?

Omdat we ermee instemmen transparant te zijn en gecontroleerd te worden door een externe certificeringsinstantie (Quality Partner).
Omdat we u een wijn willen aanbieden die de gezondheid respecteert van de werknemers, de consumenten die onze producten drinken en alle buren van onze boerderij.

Omdat we geloven dat duurzame wijnbouw de toekomst is.

Je kan onze certificatie terugvinden op: http://biocerti.be
Typ vervolgens de postcode "4850" (voor Montzen).

Capture d’écran 2020-09-15 à 20.42.16.

WAT DENKEN DE BETROKKENE GEMEENTEN EROVER?

Dhr. Marc Drouguet, waarnemende burgemeester van Herve, vult aan:

 

"Ik steun dit project omdat het burgers in staat stelt nauwer streekgebonden te worden. Het Land van Herve is in het verleden niet puur grasland geweest. Alle diversificatie is een verrijking voor ons."

Capture d’écran 2021-02-15 à 16.41.35.

Wat willen we voor het Pays de Herve? Laten we onze mening delen!

De GAL bracht burgers, verkozenen, ondernemers, landbouwers, managers, natuurliefhebbers, kunstenaars, fietsers, wandelaars... samen om samen de evolutie van het Land van Herve voor te stellen!

En dit is wat ze zeggen over ons initiatief:

"Met betrekking tot opkomende gewassen pleiten de deelnemers voor een lichte of middelmatige ontwikkeling. Sommigen willen de graslandlandbouw behouden. Anderen zijn over het algemeen voorstander van de ontwikkeling van opkomende gewassen, zolang het maar om voedselproductie gaat, zoals bijvoorbeeld wijnstokken en hop ( in tegenstelling tot miscanthus, dat wordt gekweekt om zijn vezels). Dit zou het mogelijk maken om de productie te diversifiëren en een gastronomische toeristische attractie te ontwikkelen. De consensus zou een gecontroleerde ontwikkeling van dit type gewas zijn, door te pleiten voor een beredeneerde en biologische landbouw waarvan de invloed beperkt blijft. op het grondgebied."

bottom of page