top of page

OPROEP NAAR COÖPERATORS


Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op en/of klik hier

We zijn nu meer dan 700 coöperatieleden en we hebben meer dan 1.000.000 euro opgehaald. We hebben zojuist de eerste 40.000 wijnstokken geplant.

Vin de Pays de Herve is een CVBASO = een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk. Zij heeft de ambitie om:

- een wijngaard van 10 ha in het Land van Herve te creëren

- een kwaliteitswijn te produceren in volle respect van het milieu (geen pesticiden) en alle belanghebbenden (klanten, werknemers, buren, onze kinderen en onze planeet)

- een wijnmakerij te bouwen, niet alleen een plek die essentieel is voor wijnbereiding, maar ook een plek voor vergaderingen en opleidingen

- de vele eetproducten die in het Pays de Herve geproduceerd worden met de wijn te vervolledigen

- mensen in de teelt- en voedselverwerkingstechnieken te scholen

- projecten, uitwisselingen of netwerken te ondersteunen (en soms initiëren) op het valk van sociaal leven, economie, cultuur, milieu, arbeidsintegratie of levenslang leren

- een lokale speler te worden in de ontwikkeling van de sociale economie en de milieubescherming.

De statuten van deze CVBASO zijn beschikbaar door HIER te klikken.

De goedkeuring van de Nationale Raad voor de Coöperatie werd op 16 oktober 2017 verleend en in het Belgisch Staatsblad op 24 oktober 2017 gepubliceerd : een exemplaar is beschikbaar door HIER te klikken.

Waarom een coöperatieve vereniging met goedkeuring bij de Nationale Raad voor de Coöperatie (NRC) en met Sociaal Oogmerk (SO)? Door HIER te klikken, stellen we een tabel voor met de verschillen tussen elke vorm van coöperatieve vereniging.

"Is er geen gelijkenis tussen dit project en de coöperatie "Vin de Liège" ? Jawel, natuurlijk ! Dat is dezelfde aanpak. Deze coöperatie is uiterst succesvol en "hoopt navolgers te doen ontstaan". Het is in hun visie geschreven.

 

Zijn we concurrenten? Neen, we zijn van mening dat er ruimte is voor andere wijnproducenten.

Vind hier onze NIEUWSBRIEF :

- NEWSLETTER 1 - Avril 2018

- NEWSLETTER 2 - Mai 2018

WAT DENKEN DE BETROKKENE GEMEENTEN EROVER?

Dhr. Marc Drouguet, waarnemende burgemeester van Herve, vult aan:

 

"Ik steun dit project omdat het burgers in staat stelt nauwer streekgebonden te worden. Het Land van Herve is in het verleden niet puur grasland geweest. Alle diversificatie is een verrijking voor ons."

bottom of page