Droge witte wijn.
Beschermde oorsprongsbenaming - Côtes de Sambre en Maas
Alcohol: 12% vol.
Capaciteit: 75 cl
Gecertificeerde biologische wijn
Cuvée samengesteld uit 100% SOLARIS, met de hand geoogst op ons perceel “Crawhez” in Thimister-Clermont en op ons perceel “La Croix” in Hombourg.
Dit is ons vierde productiejaar. Sinds het begin van ons avontuur is de unieke identiteit van de SOLARIS-druivensoort naar voren gekomen en hebben we besloten deze alleen aan u te leveren, als één druivensoort (en dus zonder vermenging met een andere druivensoort).
Proeverij:
Uitzicht: een zeer mooie citroenachtige en heldere kleur. Tranen tamelijk dik.
1e neus: zeer fruitig, we ruiken de hitte, de vruchten van het zuiden.
2e neus: een explosie van aroma's van zeer rijp exotisch fruit (mango, lychee), fruit gekonfijt, zeer aangenaam.
In de mond: een levendige aanval in de mond, smaken van exotisch fruit en de gekonfijte vruchten die in de neus waarneembaar zijn, zijn zeer aanwezig en brengen balans in de wijn. Tonen van amandel en hazelnoot in de afdronk, evenals mandarijn. Mooi versheid!
Een witte wijn die ons meeneemt naar de zon, exotisme en warmte. Een zeer mooie balans tussen rondheid en levendigheid.
Combinaties eten/wijn:
- Als aperitief/tapas
- Als begeleider van gevogelte met roomsaus
- Bij een oosters gerecht zoals kip/abrikoos/rozijnen tajine
- Gebakken foie gras met geel fruit
- Een ceviche of een tartaar van Sint-Jakobsschelpen met fruit
- Bij de Aziatische keuken: curry/kokos kip of garnalen, een pittig gerecht, varkensvlees
gekarameliseerd,…
Solaris kan goed samengaan met vele gerechten of kan als aperitief worden genoten.
Zoet en zuur schrikt hem niet af.
“Les Rémouleurs” is verrassend levendig, goed in balans door de rondheid van de fruitigheid die explodeert in de mond, een zeer aangename wijn, net zo goed als zijn vorige vintage!