top of page

Michel SCHOONBROODT

Afgevaardigd bestuurder

Na enkele Jaren in de West-Indië varen, is Michel in de buurt van zijn familie teruggekeerd waar hij van oorsprong is. Hij kende Fabrice Collignon en is zelf aandeelhouder van "Vins de Liège". Uitgaande van een blanco bladzijde, is het dit project dat hij voor zichzelf wenst op te bouwen, maar vooral ook voor zijn vrienden, voor de streek en voor de maatschappij in het algemeen. Michel heeft meerdere diploma's op vlak van beheer (UCL en Chicago), een lange ervaring in de privaat, publieke en academische sector.

Raad van bestuur

Frédéric BREULHEZ

Frédéric leidt een gespecialiseerde onderneming in de handel van tuinbouwzaad. Naast zijn beroepsprojecten is hij een grote wijnliefhebber die heel graag zijn ondtekkingen en bevindingen deelt. Van de tuin tot de wijnstok is maar één stap die hij gezet heeft door het aansluiten aan dit mooi project.

Eric PREUDHOMME

Hij heeft informatica gestudeerd. Eric heeft in het begin van zijn loopbaan in Luik zijn eigen zaak opgericht.  Achteraf was hij in verschillende functies in grote internationale ondernemingen werkzaam. Zijn carrière is ook in Luik vastgeankerd door zijn actieve deelname aan "la Jeune Chambre Internationale" (voorzitter van Luik, achteraf senator) waar hij Michel Schoonbroodt ontmoet heeft. Dankzij de lessen die hij volgde voor wijnbouw met de "Jeune Chambre de Liège"  begint zijn passie voor de wijn. Vandaag is hij vol gemotiveerd om zijn ervaringen en zijn kennissen aan dit boeiend project ter beschikking te stellen.

Laszlo RUWET

In Messitert geïmmigreerd, Laszlo is altijd inwoner van Aubel geweest, hij is tussen de boomgaarden en de hagen opgegroied en heeft altijd gewenst zijn ervaring op vlak van coöpertieve organisaties aan de ontwikkeling van het landschap zoals wij het vandaag kennen, ter beschikking te stellen.  Gepassioneerd door alles wat met het landschap, streekeigen en bio te maken heeft, Laszlo engageerd zich voor duurzame en zinvolle projecten. Voor hem was het vanzelfsprekend deel uit te maken van dit mooi lokaal project. Hij heeft voor management gestudeerd en was in lokale kmo's werkzaam waar hij zijn marketing- en handelstalenten ontwikkeld heeft. Laszlo zal ons helpen de wijn van het land van Herve buiten onze streek te promoten.

Er zijn ook 4 werkgroepen opgericht, die zich regemaltig ontmoeten om de vooruitgang van het project te ondersteunen.

Een werkgroep WIJNSTOKKEN waaronder Marie, Pascal, Raymond, Hubert, Marc, Linda, Jean-Marie, François, Fabienne, Fabrice, Pierrot, Josy, Eric, Patrice et Guy.

Maken deel uit de werkgroep WIJNKELDER : Frédéric, Henri (2 keren !), Martine, Samuel, Dorian, Christian, Georges, Raphaël, Jean-Jacques, Yves, Jan et Sacha.

Een werkgroep COMMUNICATIE met Bruno, Gauthier, Serge, Benoît et Michael.

En een werkgroep FINANCIËN met Roland, Stephan, Dominique, Anne, Frank, Georges et Pierre.

bottom of page